Zupa krem Marwit z buraczków z tymiankiem
Nie zawiera glutenu, substancji konserwujących i zagęszczających oraz wzmiacniaczy smaku. Została przygotowana z ugotowanych i zmiksowanych świeżych buraczków ćwikłowych, marchwi oraz cebuli, a przyprawiona tymiankiem i czosnkiem. Gotowa do spożycia w kilka minut.
2018-08-30, 15:49
Jeden kubek zupy Marwit równa się trzem z pięciu dziennych porcji warzyw i owoców, jakie należy jeść, by zdrowo się rozwijać. Dostarcza organizmowi witaminy: B7, B9, B12, C, błonnik i cenne składniki mineralne.
Dzięki dodatkowi tymianku pachnie mocno, aromatycznie i ma delikatnie pikantny smak. Co jednak najważniejsze – poprawia pracę jelit, zwalcza niestrawność oraz wzdęcia.
Skład: burak 47%, woda, marchew 24%, czosnek 1%, sól, ocet jabłkowy, tymianek 0,1%, ziele angielskie, liść laurowy.
Pojemność: 500 ml
Wartości odżywcze w 100 ml zupy:
Wartość energetyczna: 110 kJ / 26 kcal
Tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 5,0 g, w tym cukry: 4,5 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 1 g
Sól: 0,9 g
KONTAKT / AUTOR
Anna Pawłowska-Kruzińska
Kierownik ds. Marketingu
Marwit Sp. z o.o.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx