Połączenie pomarańczy i jarmużu to prawdziwa witaminowa bomba. Już 100 ml soku Witmar dostarcza organizmowi aż 36 µg witaminy C, co stanowi 45% referencyjnej wartości spożycia w ciągu doby.
- Jarmuż to również cenne źródło wapnia. Ze względu na zawarte w warzywie przeciwutleniacze, często zaleca się jego spożycie podczas diety oczyszczającej. Nasz świeży sok jest więc idealną pozycją m.in. dla osób będących w trakcie takiego detoksu – mówi Anna Pawłowska-Kruzińska, kierownik ds. Marketingu Marwit Sp. z o.o.
Jarmużowo-pomarańczowy sok to jedna z trzech nowości przygotowanych przez Witmar. Na sklepowych półkach pojawiły się również smaki buraczkowo-jabłkowy oraz ananasowy. Pierwszy z nich z pewnością zainteresuje osoby chcące wzmocnić pracę układu krwionośnego i serca. Burak zawiera bowiem duże ilości potasu, który reguluje ciśnienie krwi. Już 100 ml soku dostarcza 243 µg tego pierwiastka (12% referencyjnej wartości spożycia). Podobnie jak jarmuż, burak wykazuje działanie przeciwutleniające. Z kolei ananas to idealna propozycja na cieplejsze dni. Sok z tego egzotycznego owocu skutecznie gasi pragnienie.
- Sok z ananasa orzeźwi nas w trakcie upałów. To jednak niejedyna jego zaleta. Owoc ten dostarcza organizmowi sporych ilości witaminy C, a także poprawia trawienie i wspomaga gojenie ran – dodaje Anna Pawłowska-Kruzińska.
Świeże soki z jarmużu i pomarańczy oraz z ananasa trafiły do sklepów 6 kwietnia br. Dzień później rozpoczęła się dystrybucja soku z buraka i jabłka.
Marka Witmar obecna jest na rynku od 2007 roku. Należy do spółki Marwit - największego w Polsce producenta świeżych soków, a także sałatek, zup, smoothie i przekąsek w formie marchewek. Firma jest również właścicielem takich marek jak: Ogrody Natury oraz Oskoła. Wielokrotnie nagradzana m.in. statuetkami Teraz Polska i Złotą Karetą, a ostatnio uhonorowana także tytułami SuperBrands Polska Marka 2018 i Jakość Roku 2017 w kategorii produkt.