Świeży sok Marwit z pomarańczy i jarmużu idealny na wzmocnienie odporności
Jedna butelka soku z pomarańczy i jarmużu zawiera 36 mg witaminy C, co stanowi aż 45% dziennego zapotrzebowania na nią przez osoby dorosłe. Spożycie produktów bogatych w tę substancję jest wyjątkowo ważne zimą, gdy należy w szczególny sposób wzmocnić swoją odporność. Naturalnie mętny, niewyprodukowany z koncentratów i niepasteryzowany sok zawiera też kilka innych cennych dla zdrowia składników odżywczych.
2018-01-15, 11:26
Popularny w ostatnim czasie jarmuż, będący jednym z dwóch głównych składników soku Marwit, jak żadne inne warzywo jest niezwykle bogate w wapń, który jest odpowiedzialny m.in. za prawidłowe krzepnięcie krwi, funkcjonowanie mięśni oraz lepszy metabolizm energetyczny. Ponadto sok dostarcza organizmowi witamin C, A, E i z grupy B, kwasu foliowego, związków fenolowych zaliczanych do przeciwutleniaczy, a także sodu i potasu. To właśnie dlatego określany jest jako prawdziwa bomba witaminowa.
Świeży sok z pomarańczy i jarmużu
Pojemność: 250 ml
Skład: Sok z pomarańczy 95%, sok z jarmużu 5%
Wartości odżywcze w 100 ml
- Wartość energetyczna: 181 kJ/43 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- Węglowodany: 9,6 g, w tym cukry: 9,6 g
- Białko: 0,7 g
- Sól: 0,02 g
- Witamina C: 36 mg (45% dziennej referencyjnej wartości spożycia)
KONTAKT / AUTOR
Anna Pawłowska-Kruzińska
Kierownik ds. Marketingu
Marwit Sp. z o.o.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx