Nowy sok Marwitu już w sklepach. Będzie wzmacniać odporność
Marwit, znany producent świeżych soków, wprowadził do swojej oferty sok z pomarańczy i jarmużu. To kolejny produkt marki, który wzmacnia układ odpornościowy.
2017-11-10, 13:05

Pomarańczowo-jarmużowy Marwit pojawił się w kilku tysiącach sklepów na terenie całej Polski. Jest to limitowana edycja niepasteryzowanego soku sezonowego, o krótkim terminie spożycia (5 dni), sprzedawana - jak pozostałe - w szklanych, zakręcanych butelkach o pojemności 250 ml.

Propozycja Marwitu to przede wszystkim cenne źródło witaminy C - niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego człowieka. Jedna butelka soku dostarczy 36 mg tego cennego związku, czyli aż 45% dziennego zapotrzebowania dla dorosłej osoby.

Moment wprowadzenia nowego soku serii limitowanej do sprzedaży nie jest oczywiście przypadkowy. - Okres jesienny i zimowy to czas, gdy szczególnie powinno się dbać o naturalną odporność. Niskie temperatury powietrza i wysoka wilgotność sprzyjają bowiem infekcjom - przekonuje Anna Pawłowska-Kruzińska. - Uzupełnienie codziennej diety o produkty bogate m.in. w witaminę C pozwala uchronić się przed uciążliwym przeziębieniem i innymi sezonowymi dolegliwościami.

Nowy sok Marwitu jest też odpowiedzią na zapotrzebowanie klientów. Ze względu na swoje zdrowotne właściwości, jarmuż stał się w ostatnim czasie bardzo chętnie spożywanym warzywem.

Warzywa kapustowate są ważną pozycją w jadłospisie, jako cenne źródło związków mineralnych, witamin, związków biologicznie aktywnych. Jarmuż jest wśród nich szczególny ze względu na wiele cennych substancji, które zawiera. Jest między innymi najlepszym źródłem wśród kapustowatych witaminy A i E, witamin z grupy B, zawiera także kwas foliowy i niacynę.

Sok z pomarańczy i jarmużu nie jest pierwszym sezonowym produktem w ofercie Marwitu. Firma wprowadza je na rynek od dawna, na okres ok. 4 miesięcy.  Na przykład wiosną i latem 2017 roku do sprzedaży trafił orzeźwiający sok z jabłek i ogórka z imbirem. Wcześniej w sklepach pojawiły się też produkty o smaku pomidorów i papryki, rabarbaru, winogron oraz aronii.

Świeży sok Marwit z pomarańczy i jarmużu

Pojemność: 250 ml

Skład: sok z pomarańczy (95%) i sok z jarmużu (5%)

Wartość odżywcza w 100 ml:

Wartość energetyczna: 181 kJ/43 kcal

Tłuszcz: 0 g

Węglowodany: 9,6 g

W tym cukry: 9,6 g

Białko: 0,7 g

Sól: 0,02 g

KONTAKT / AUTOR
Anna Pawłowska-Kruzińska
Kierownik ds. Marketingu
Marwit Sp. z o.o.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.