Zupa krem Marwit z buraczków z tymiankiem
Nie zawiera glutenu, substancji konserwujących i zagęszczających oraz wzmiacniaczy smaku. Została przygotowana z ugotowanych i zmiksowanych świeżych buraczków ćwikłowych, marchwi oraz cebuli, a przyprawiona tymiankiem i czosnkiem. Gotowa do spożycia w kilka minut.
2018-08-30, 15:49

Jeden kubek zupy Marwit równa się trzem z pięciu dziennych porcji warzyw i owoców, jakie należy jeść, by zdrowo się rozwijać. Dostarcza organizmowi witaminy: B7, B9, B12, C, błonnik i cenne składniki mineralne.

Dzięki dodatkowi tymianku pachnie mocno, aromatycznie i ma delikatnie pikantny smak. Co jednak najważniejsze – poprawia pracę jelit, zwalcza niestrawność oraz wzdęcia.

 

Skład: burak 47%, woda, marchew 24%, czosnek 1%, sól, ocet jabłkowy, tymianek 0,1%, ziele angielskie, liść laurowy.

 

Pojemność: 500 ml

Wartości odżywcze w 100 ml zupy:

Wartość energetyczna: 110 kJ / 26 kcal

Tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany: 5,0 g, w tym cukry: 4,5 g

Błonnik: 1,9 g

Białko: 1 g

Sól: 0,9 g

KONTAKT / AUTOR
Anna Pawłowska-Kruzińska
Kierownik ds. Marketingu
Marwit Sp. z o.o.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.