Przyspiesz opaleniznę i zadbaj o zdrowie. Sok z marchwi Marwit idealny na lato!
Piękny, brązowy odcień skóry nie musi być tylko efektem długiego wylegiwania się na słońcu. Idealną opaleniznę można również wzmocnić odpowiednią dietą, w której znajdzie się miejsce np. dla marchewek oraz produktów z nich wytwarzanych. Warzywo to, szczególnie pochodzące z polskich naturalnych i zrównoważonych upraw, jest źródłem cennych dla zdrowia substancji, które nie tylko poprawią kondycję cery, ale też korzystnie wpłyną na ogólne samopoczucie. Właśnie takie marchewki znajdziesz w świeżym soku marki Marwit. Zobacz, w jaki sposób pomoże ci on uzyskać naturalną opaleniznę.
2018-07-03, 09:49

Brązujące właściwości marchewki to efekt zawartego w niej beta-karotenu. W komórce roślinnej związek ten pełni rolę barwnika. U ludzi spożywany natomiast w większych ilościach powoduje pojawienie się charakterystycznego odcienia skóry. Beta-karoten „przedłuża” efekt długiego przebywania na słońcu i nadaje cerze naturalniejszego koloru. To jednak niejedyne jego właściwości.

- Beta-karoten wykazuje działanie antyoksydacyjne. Chroni przed drobnoustrojami, a także korzystnie wpływa na funkcjonowanie wzroku. Warto więc uzupełnić codzienną dietę w produkty z marchwi nie tylko ze względu na chęć uzyskania ładnej opalenizny – mówi Anna Pawłowska-Kruzińska, kierownik ds. marketingu Marwit Sp. z o.o. – Latem idealnie sprawdzą się świeże soki, które świetnie ugaszą pragnienie w cieplejsze dni – dodaje.

Marchewka to jedno z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Sezon zbiorów przypada właśnie na czas wakacji. Świeża, słodka, wyrwana prosto z ziemi nie tylko jest prawdziwą witaminową bombą, ale też stanowi jeden z nieodłącznych symboli słonecznego polskiego lata.

Marchew marchwi nierówna. Coraz więcej osób zwraca uwagę na to, jakiej jakości warzywa trafiają do sklepów i z jakich wytwarzane są produkty pochodne.

- Tylko marchew najwyższej jakości jest w stanie dostarczyć najzdrowszych substancji. Dlatego też do produkcji naszych soków wykorzystujemy warzywa z własnych zrównoważonych upraw. Mamy w ten sposób pewność, że w ręce klienta trafia zdrowy, naturalny i świeży produkt. – dodaje Anna Pawłowska-Kruzińska.

Świeży sok z marchwi Marwit to jedna ze sztandarowych propozycji marki. Jedna butelka zapewnia dzienne zapotrzebowanie organizmu na beta-karoten. Produkt skutecznie więc pomoże uzyskać atrakcyjną, brązową cerę. Mętny, niepasteryzowany i bez dodatku substancji słodzących jest też cennym źródłem witamin A, C, K oraz błonnika, które naturalnie występują w marchewce.

- Warto pamiętać, że beta-karoten nie pomoże w momencie, gdy wystawimy skórę na zbyt silne działanie promieni słonecznych. Dlatego należy opalać się z rozwagą. Aby wspomóc się w uzyskiwaniu idealnej cery, wystarczy sięgnąć po jedną butelkę soku z marchwi dziennie, a nasza skóra nabierze atrakcyjnego, naturalnego i zdrowego blasku – podpowiada Anna Pawłowska-Kruzińska.

Anna Pawłowska-Kruzińska
Kierownik ds. Marketingu